Adresă:
Strada George Cosbuc
NR. 25A
Camera 33 etaj 3
Baia Mare
Maramures
Contact:
+40 728 882 828
luizamiclaus@gmail.com
Inculpatul a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, prevăzut de articolul 334 alineatul 1 Cod penal și conducere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, prevăzută de articolul 334 alineat 2 Cod penal, ambele cu aplicarea articolului 38 aliniat 2 Cod penal.
La primul termen de judecată inculpatul a solicitat judecarea sa în procedura prevăzută de articolul 375 alineat 1 Cod procedură penală, recunoscând săvârșirea faptelor de care a fost acuzat și solicitând ca judecarea sa să se facă pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, cerere încuviințată de instanță.
Analizând, în baza materialului probator administrat în cursul urmăririi penale, situația de fapt și încadrarea juridică, instanța a hotărât:
În temeiul articolului 396 alineat 1, 4 și 10 Cod procedura penală, raportat la articolul 83 Cod penal, instanța a stabilit pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului, fără antecedente penale, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, prevăzută și pedepsită de articolul 334 alineatul 1 Cod penal.
A stabilit pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prevăzută și pedepsită de articolul 334 alineat 2 Cod penal.
În baza articolului 38 alineatul 2 Cod penal și articolul 39 alineatul 1 litera b Cod penal, instanța a stabilit că pedeapsa cea mai grea este 1 an închisoare la care adaugă 3 luni închisoare reprezentând sporul obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă, pedeapsa rezultantă stabilită fiind de 1 an și 3 luni închisoare.
În temeiul articolului 83 alineatul 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei rezultante a închisorii de un an și 3 luni, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilită conform dispozițiilor articolului 84 alineatul 1 Cod penal, termen care se va calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii.
În baza articolului 85 alineat 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
-să se prezinte la serviciul de probațiune la datele fixate de acesta;
-să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
-să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea;
-să comunice schimbarea locului de muncă;
-să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
Instanța atrage atenția inculpatului asupra conduitei sale viitoare și asupra consecințelor la care se expune, conform dispozițiilor articolului 88 Cod penal care prevăd că, nerespectarea cu rea-credință a măsurilor de supraveghere sau a obligațiilor impuse, precum și săvârșirea unei noi infracțiuni pe durata termenului de supraveghere, conduce la revocarea amânării, cu consecința aplicării și executării pedepsei.
În baza articolului 274 alineatul 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.